Yhteystiedot

Hakapellon Tila
Henna Luostarinen
Lampelantie 86
92430 Paavola

hakapelto@gmail.com
puh. 050 328 8056

Uutiset

6.2.2015Karitsoinnit alkavat taas :)Lue lisää »27.10.2014Olemme muuttaneet Paavolaan!Lue lisää »8.4.2013Uudet kotisivut avattu!Lue lisää »

Pyöröaitaus

Lampaillamme on mahdollisuus kesäisin treenata paimennusta itsenäisesti ohjaajansa hallinnassa olevalla bordercolliella tai kelpiellä. Myös muunrotuisille mahdollisuus järjestää lampaisiin tutustumista.

Pienellä laidunlohkolla on erikseen neljän uuhen porukka, laitumen sisällä pienempi aitaus (n.12m halkaisija, joka muokattavissa häkitysharjoituksiin tai pyöröaitaukseksi) sekä portit 2 kpl. Lohko on pieni ja kapea, joten laajoihin hakukaariin tai pitkiin etäisyyksiin ei ole tässä mahdollisuuksia, mutta esimerkiksi perusrataa varten treenaamiseen pitäisi löytyä kohtuulliset puitteet.
Myös pentutreffit, kasvattajapäivät ym. sovittaessa.

Emme siis anna varsinaista paimennuskoulutusta (koska en ole siihen pätevä) mutta mikäli omat ja koirasi taidot riittävät itsenäiseen treenaukseen, tai sinulla on toiveita koiran tutustuttamisessa lampaisiin, ota yhteyttä ja kysy lisää. Ensimmäisellä kerralla olen paikalla toteamassa koiran hallittavuuden ja käytöksen paimennettavia eläimiä kohtaan, myöhemmin mahdollisuus myös itsenäisiin käynteihin. Tarvittaessa pyynnöstä voin olla tilan omalla koiralla apukoirakkona.

7 € / kerta / koirakko (itsenäinen treenaus)
10 € / kerta / koirakko (minun ollessa paikalla ja aina ensimmäinen käyntikerta)
15 € / kerta / koirakko (tilan oman apukoiran kanssa)

Hinnat sisältävät alv 24%.
Lampaille koiran käytöksestä johtuvista vammoista vastaa koiran omistaja/ohjaaja.

Perusperiaate on, että koira on lampaita varten, ei toisinpäin. Paimennettavien eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähtökohtana kaikelle toiminnalle. Sääolosuhteet, treenin kesto sekä eläinten stressitasot on otettava huomioon. Huomioithan myös tarttuvien eläintautien riskit, eli ethän tule meille, etkä mene meiltä toiselle tilalle samoissa vaatteissa ja desinfioimattomilla saappailla! Mikäli omaat "selkärangassasi" nämä tiedot, olet tervetullut harjoittelemaan koirasi kanssa! :)